custom sieraden

Geen gaatjes in je oren? Geen probleem bij Diomiocreations. De leukste clipoorbellen uit de 50 en 60-er jaren, maar ook die grote oorclips uit de eighties. Gemaakt van diverse materialen, zoals bijv. parelmoer, glaskralen, hout en celluloid. Hierbij keuze uit matching kettingen en armbanden, om die speciale set te creëren. Iets leuks voor op je rever of sjaal neem dan ook een kijkje bij de grote verscheidenheid aan broches.

 

Als men momenteel aan bijouterie denkt gaat de gedachte snel uit naar de oosterijkse glasslijper Swarovski. Naast  Swarovski had Oostenrijk in de 19 eeuw ook bijoux makers, zoals o.a de Hagenaur Werkstatte en de Wiener Werkstatte.
Rond de vorige eeuwwisseling, in de Art Nouveau periode(1900-1915), deden goedkope niet edele materialen hun intrede. De echte sieraden werden nu gemaakt met onedele materialen.
Zowel in Europa als Amerika waren deze bijou sieraden, in het begin en in de loop van de 20 ste eeuw, heel populair
Er werd gewerkt met diverse materialen zoals celluloid, glas, parelmoer, hoorn, koper, verguld zilver, de legering tombak , raisin en bakeliet(een vorm van plastiek waar heel veel mogelijkheden mee waren).
In Europa deed de bijoux heel erg aan de sieraden van de koningshuizen denken. Het werd vooral ambachtelijk op kleine schaal geproduceerd. Grote ontwerpers zoals bijv. Rene lalique, Elsa Shiapareli, Christian Dior, Cocco Chanel lanceerden deze statement jewellery lijn.
In amerika was de bijoux productie het meest industrieel. Het paste ook meer in een consumptie geënte samenleving waar voorwerpen voor tijdelijk gebruik bestemd waren. Ook de amerikanen hadden grote bijoux ontwerpers zoals Trifari, Coro jewelry, Weiss, Miriam Haskal en Joseff of Hollywood. Joseff of Hollywood werd vooral bekend door de mooie bijoux, die hij maakte voor de filmwereld, zoals bijv. voor de film Cleopatra met Liz Taylor.

cof
dav

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website gebruik gemaakt van cookies.